Cover dec13Decembernummer Proosdijkoerier

Het decembernummer van onze Proosdijkoerier is weer rijk gevuld met een grote diversiteit aan regionaal historische verhalen.

Zo vertelt Stef Veerhuis over hoe de nachtwaker en de veldwachter aan het einde van de negentiende eeuw hun werk deden in de Amstelhoek. Fred de Wit bespreekt de geschiedenis van de melkboer in de eerste helft van de twintigste eeuw en Fons Compier vervolgt zijn verhaal over Nessersluis.

Hij gaat hiermee terug naar de oorsprong en de naamgeving van de bewuste sluis. Tevens staat hij stil bij ruim honderd jaar ijsverenigingen.

Van Tiny Kroese is het verhaal over vier generaties Kroese in Vinkeveen, ruim honderdvijftig jaar botenbouw en stallenbouw passeert hierbij de revue. Piet van Buul besteedt aandacht aan de honderdjarige huisartsenpraktijk van de familie Pierrot, terwijl Bob Bouwhuis in gesprek ging met de oud gemeentesecretaris van Wilnis, Piet Grundmann. Joop Frankenhuizen beschrijft het nodige gerommel aan het water in ‘Mijdrecht aan de Amstel’, halverwege de twintigste eeuw. De gerichtheid van Amstelhoek op Uithoorn is op dit moment opnieuw uiterst actueel.

Aangevuld met een aantal schoolfoto’s van weleer, diverse surftips aangaande historisch interessante websites en het verenigingsnieuws met het activiteitenprogramma van begin 2014 is ook deze editie van de Proosdijkoerier weer een blad dat menig Rondevener met plezier zal lezen.

Halverwege de decembermaand ploft de decemberuitgave op uw mat. 
Bent u nog geen lid/ abonnee, geef u dan snel op.