Taxatieshow in Willisstee

Zaterdag 19 oktober is de theaterzaal van de Willisstee in Wilnis het decor voor een reeks taxaties van porselein en boeken. Landelijk bekende taxateurs, Joseph Estié en Bas Hesselink, beoordelen de waarde van meer dan honderd eerder aangemelde boeken, prenten of aardewerk van Rondeveense bewoners.
Oudeboeken kl
Proosdijlanden 35 jaar
We vieren ons jubileum met een taxatieshow voor het grote publiek.
Bezoekers die objecten voor taxatie aangemeld hebben, melden zich tussen 12.30 en 13.30 uur in de Willistee.
De zaal van de Willisstee is vanaf 13.30 uur open voor publiek.
Onder leiding van gastheer Erick Versloot beoordelen de heren Hesselink en Estié tussen 14.00 en 16.00 uur de vele aangeleverde objecten. Dit gebeurt op een podium, maar op een groot scherm ziet het publiek tevens in detail om wat voor materiaal het gaat. De taxatieshow is gratis toegankelijk.

Presentatie werkgroepen
Naast de taxatieshow presenteren ook de werkgroepen genealogie, monumenten, archeologie, documentatie en PR zich. In diverse stands leggen vrijwilligers van de historische verenging uit wat er aan regionale historie te beleven is. De Vinkeveense beeldend kunstenares Laura Ruhé exposeert een aantal van haar creaties. Het geheel wordt omlijst met sfeervolle beelden en muziek.
 
In de namiddag, vanaf 16.30 uur, is er voor de vrijwilligers van de vereniging een besloten bijeenkomst.
Dan presenteert voorzitter Rob Blans de beeldbank, een online archief van het fotomateriaal dat de historische vereniging ter beschikking heeft.
De feestdag sluiten we af met een lopend buffet voor de genodigden.