cover PK sepProosdijkoerier vernieuwd

Het septembernummer van onze Proosdijkoerier is spectaculair vernieuwd. De uitgave is vanaf nu volledig in kleur. We presenteren hiermee het blad presenteert als een modern tijdschrift, in een oplage van 1100 stuks.

In het dubbeldikke septembernummer vindt u een interessante mix van regionaal historische verhalen. Zo vertellen Fred de Wit, Jan Rouwenhorst en Joop Frankenhuizen over de zeventig jaar geleden actuele omstandigheden van Dolle Dinsdag. Daarnaast blikt Fred de Wit terug naar de beginjaren van de vereniging, hetgeen ook Stef Veerhuis doet in zijn verhaal over de persoonlijke herinneringen van Mijdrechtenaar Piet Gille. Marian Sterenborg beschrijft het bezwaarschrift van de weduwe Strubbe, die zich in 1872 beklaagde over de hoogte van haar uitkering.

Fons Compier vertelt over de functie van fort Nessersluis tijdens de nu honderd jaar geleden heersende Eerste Wereldoorlog. Nico Helling geeft een toelichting op de positie van het veldpostkantoor Mijdrecht tijdens de stellingoorlog. De ontwikkeling van Vinkeveen in de negentiende eeuw is het onderwerp voor Peter van Golen en uitleg over de landschappelijke ontwikkeling van ons gebied is beschreven in het laatste deel van de serie ‘Tot de bodem uitgezocht’.

Joop Frankenhuizen beschrijft de geschiedenis van zangvereniging Kunst Na Arbeid, Bob Bouwhuis hield een interview met verenigingsnestor Fred de Wit en Piet van Buul was in gesprek met Wilnisser Herman van Soest. Schoolfoto’s van vroeger, tips voor genealogen en algemeen verenigingsnieuws completeren dit rijk gevulde, fraai geïllustreerde en prachtig vormgegeven blad, dat van haar lezers altijd bijzonder veel waardering krijgt.

Leden van de historische vereniging De Proosdijlanden ontvangen vier maal per jaar het kwartaalblad De Proosdijkoerier. Lid worden kan door een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een briefje naar Postbus 65, 3648 ZH te Wilnis.

Het lidmaatschap kost slechts €17,50 per jaar.