Gratis Workshop Genealogie

Om de interesse voor genealogie of stamboom onderzoek wat meer onder de aandacht te brengen en te kunnen verwijzennaar de vele beschikbare bronnen op het internet, nodigt de werkgroep Genealogie van de Historische Vereniging De Proosdijlanden u uit om deel te nemen aan twee gratis cursusavonden.

Op maandag 6 maart richten wij de aandacht met behulp van een stukje theorie op het samenstellen en invullen van bijvoorbeeld een kwartiestaat.
Een week later, op 13 maart komt het digitaal zoeken en verwerken van de vele genealogische gegevens ter sprake.

Niet alleen een aanrader voor hen die het tot op heden moesten doen met een paar kopietjes in een beduimeld oud schriftje.
Maar ook voor hen die van mening zijn dat zij alle beschikbare bronnen inmiddels wel geraadpleegd hadden, maar is dat ook zo?

De beide avonden zijn gratis toegankelijk en u bent van hartelijke welkom.
Onze Oudheidkamer vind u aan de Croonstadlaan 4a in Mijdrecht.
De zaal is open vanaf 19.15 uur, we beginnen om 19.30 uur en zal duren tot circa 21.00 uur.

U kunt zich hiervoor aanmelden bij de heer Pleun van Golen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Surfen op het net 8

Het CBG (Centrum voor familiegeschiedenis) heeft twee nieuwe website gelanceerd :

CBG bibliotheek voor het doorzoeken van de bibliotheek

CBG verzamelingen voor het doorzoeken van de verzamelingen

Surfen op het web 7.

Als wij, genealogen, op zoek moeten naar een plaats of verdwenen/onbekende plaats dan gebruiken wij het "Aardrijkskundig woordenboek der Nederlanden" van A.J. van der Aa dat in 13 delen verscheen tussen 1839 en 1851. In de negentiger jaren van de twintigste eeuw is het heruitgegeven met aanvullingen en verbeteringen.

Voor mensen die dit 13-delige werk niet hebben kunnen nu via de site plaatsengids.nl toch de plaats vinden waar ze op zoek naar zijn.

Surfen op het web 6

topotijdreis

      Dit is een site van het Kadaster waarop te zien is hoe Nederland is veranderd vanaf 1815 tot 2015. Ook uw woonplaats is zo te zien hoe deze is veranderd.

Downloaden van scans wordt gratis bij het Noord-Hollans archief, het Utrechts archief en Zeeuwsarchief!

Namens het Zeeuws Archief, Het Utrechts Archief en het Noord-Hollands Archief informeren wij u over het volgende.

In verband met de nieuwe wet Hergebruik van Overheidsinformatie is besloten dat het inzien en downloaden van scans vanaf 5 oktober 2015 gratis is.

U heeft op Archieven.nl, de website van het Zeeuws Archief, Het Utrechts Archief of het Noord-Hollands Archief credits gekocht voor het inzien en downloaden van scans.
De credits die u in bezit heeft, kunt u tot 5 oktober blijven gebruiken. Ook blijft het tot die datum mogelijk nieuwe credits te kopen.

Heeft u op 5 oktober credits over dan kunt u het saldo hiervan terugvragen. U ontvangt rond 1 oktober op dit mailadres een bericht waarin wordt aangegeven hoe u dit kunt doen.

Indien u hierover vragen heeft, neemt u dan rechtstreeks contact op met één van de archiefdiensten:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet,
Zeeuws Archief, Het Utrechts Archief en het Noord-Hollands Archief