Bibliotheek en documentatie

We beschikken over een ruime collectie documentatiemateriaal over de regionale geschiedenis. Deze verzameling historisch materiaal wil de vereniging graag toegankelijk maken voor een breed publiek.

Een enthousiaste groep leden van de werkgroep ‘bibliotheek’ is actief met het catalogiseren van de vele boeken, tijdschriften en beeldmateriaal.

Dit materiaal kan in ons documentatiecentrum worden geraadpleegd via een catalogus op papier of via de computer.

De catalogus op papier is gerangschikt op titel. De onderzoeker moet dan al een idee hebben welk document mogelijk de door hem gewenste informatie bevat. Via de computer kan worden gezocht op titel, naam van de schrijver, de uitgever en een aantal trefwoorden.

Weet u wat u zoekt?

Onze vrijwilligers vragen u een zoekopdracht in te vullen. De gevraagde informatie krijgt u aangereikt en u kunt ter plaatse de informatie bestuderen. We kunnen een computeruitdraai verzorgen als er meerdere bronnen over het onderwerp aanwezig zijn. Het materiaal kan helaas niet buiten het documentatiecentrum uitgeleend worden.

U kunt ook tevoren thuis al beoordelen of over het onderwerp dat uw belangstelling heeft misschien in onze bibliotheek iets aanwezig is. U vindt hier de beknopte catalogus van ons materiaal.

Deze catalogus is gerangschikt op titel en een korte omschrijving per document en kunt u met de zoekfunctie op trefwoorden doorzoeken.

Wij hopen u graag te ontmoeten in ons documentatiecentrum: Croonstadtlaan 4a, 3641 AL te  Mijdrecht.

Openingstijden: elke maandagmiddag van 14.00 - 16.00 uur en woensdagmorgen van 09.30 - 12.30 uur. (met uitzondering van de maanden juni, juli en augustus)