Publicaties

Begin 2020 hebben de besturen van de Historische Kring Abcoude Baambrugge en de Historische Vereniging De Proosdijlanden besloten een nauwe samenwerking aan te gaan. Die samenwerking resulteerde al direct in het uitbrengen van een aantal gezamenlijke edities van onze kwartaalbladen. De Angstelkroniek van Abcoude Baambrugge ging samen met de Proosdijkoerier van de Proosdijlanden. Een nieuwe naam was ook snel gevonden: De Proosdijkroniek.
De algemene vergaderingen van beide verenigingen hebben daarna besloten de samenwerking om te zetten in een definitief samengaan. De ruim 1400 leden van deze gezamenlijke historische kring maken deel uit van een vereniging, die zich sterk maakt voor de doelstelling ’belangstelling te wekken voor de geschiedenis van De Ronde Venen en een stimulerend aandeel te leveren in de ontwikkeling van de regionale en plaatselijke geschiedenis in de ruimste zin.
De inhoud van de oude website van de HKAB is overgenomen op de website van de Proosdijlanden; de illustratie hieronder is van de oude HKAB-site.

De redactie en de betrokken schrijvers van de Proosdijkroniek hebben zich altijd breed georiënteerd op hetgeen de gemeente De Ronde Venen aangaat. Het gaat hierbij om het gebied van de vroegere Proosdijlanden: van Abcoude, Baambrugge, via Vinkeveen, Waverveen, Wilnis en Mijdrecht naar De Hoef, Amstelhoek, Uithoorn en de Kwakel.Ons kwartaalblad wordt fraai opgemaakt door Jaco Kroon (Pijl14), waardoor het historisch magazine een prachtige en voor velen zeer aantrekkelijke uitstraling heeft. Onder het tabblad 'publicaties' staan alle jaargangen van de Angstelkroniek en de eerste 35 jaargangen van de Proosdijkoerier ter inzage als downloadbestand.

HKAB Website kop en staart 2021 12 26