Bekijken grote hoeveelheden digitaal archief eenvoudiger.

Al enige jaren digitaliseert het Nationaal Archief grote delen van de collectie. Het doornemen van de vele scans van een archiefstuk kan soms lastig zijn. Om dit te vergemakkelijken biedt het NA sinds kort bij een aantal collecties een scannavigatie aan. Onderzoekers kunnen hierdoor veel gemakkelijker navigeren door grote hoeveelheden scans van één inventarisnummer.

Lees hier verder.

 

Smart- en Record Matching verdwijnen uit Aldfaer.

Aldfaer laat weten in overleg met MyHeritage te hebben we besloten om de Smart Matching™ en de Record Matching per 1 januari 2023 niet langer via Aldfaer te ondersteunen. Er wordt te weinig gebruik gemaakt van deze diensten waardoor het voor MyHeritage niet rendabel is om deze te blijven ondersteunen. In de eerstvolgende versie van Aldfaer zal deze functionaliteit dan ook niet meer beschikbaar zijn. In de huidige en voorgaande versies van Aldfaer zal de de Smart Matching™ en de Record Matching niet meer functioneren. Een en ander heeft geen gevolgen voor een eventueel abonnement dat bij MyHeritage is afgesloten.

 

Matching persoonslijsten voor openbaarmaking indexgegevens.

"Vanwege privacy maken we in principe alleen gegevens openbaar van overleden personen. Voor onze indexen hanteren we daarvoor al sinds jaar en dag de zogenaamde honderd jaar regel: honderd jaar na de geboorte van een persoon maken we een record openbaar. Als mensen al eerder bij ons komen met een bewijs van overlijden, maken we records vóór die tijd al openbaar. Toch weten we zeker dat we nog vele records niet tonen, terwijl de personen waar die records over gaan wel zijn overleden", aldus het Stadarchief Amsterdam. Maar toch zit er een verschil tussen de indexen van Amsterdam en die van het CBG / WieWasWie.

Lees hier verder

MyHeritage publiceert de Amerikaanse volkstelling van 1950.

MyHeritage deelt mede dat v.w.b. de 1950 US Census-collectie nu alle Amerikaanse staten en territoria zijn te doorzoeken. Deze release is de grootste tot nu toe. Deze collectie omvat 30 miljoen records uit de staten Michigan, Ohio, Pennsylvania, Texas en Virginia. De U.S. Census-collectie van 1950 bevat nu meer dan 150 miljoen records uit alle staten en territoria van de VS, die u allemaal gratis kunt bekijken, doorzoeken en toevoegen aan uw MyHeritage-stamboom.

Voor meer info klik hier.