WAVERVEEN: VAN BOEREN, BURGERS EN BUITENLUI

De Stichting Proosdijer Publicaties komt met een unieke uitgave over de historie van Waverveen. In het najaar van 2021 verschijnt ‘Waverveen, van boeren, burgers en buitenlui’ . De samenstellers zijn deskundig op hun terrein en zorgen voor een boeiend en mooi boek.

De enorme collectie van Jan Compier in het Poldermuseum is de belangrijkste bron voor het vervaardigen van het nieuwe boek over Waverveen. Dit met honderden foto’s geïllustreerde en fraai vormgegeven boek geeft een prachtig beeld van het economische en maatschappelijke leven in een kleine boerengemeenschap in de afgelopen eeuwen.
Het verhaal is geschreven door Arie Bloed. Hij dook de afgelopen jaren in de archieven en kon daardoor veel wetenswaardigheden boven tafel krijgen. In het boek wil hij vooral een indruk geven van de ‘kleine’ geschiedenis zoals de ‘gewone man’ die beleefde. De vroegere inwoners vertellen voor een deel ook ‘hun’ verhaal.
De belangrijkste onderwerpen zijn de boerderijen in de polder, het centrum van het dorp, de ‘machinebuurt’, Nessersluis, het onderwijs, de oorlogen, de kunstenaars, het bedrijfsleven en het kerkelijk leven. Dit alles aangevuld met anekdotes en sfeerbeelden van vroeger.
Kortom, het wordt een prachtig boek met ‘voor elk wat wils’.

Bij het verschijnen geldt een prijs van € 24,50 kosten (prijs in de boekhandel). Bij voorintekening en betaling vóór 1 september 2021 bedraagt de prijs € 20,-. Indien u het boek per post geleverd wilt hebben, betaalt u € 7,50 extra in verband met verpakkings- en verzendkosten. 
De bestelde boeken kunnen worden afgehaald op een nader te bepalen datum en plaats (daarover volgen mededelingen in de plaatselijke pers).

U kunt het boek via het onderstaande formulier bij voorintekening bestellen: