Nazi archieven zoeken uw hulp.

Help het Arolsen Archief bij het bouwen van 's werelds grootste digitale gedenkteken voor de slachtoffers en overlevenden van het nazisme. #everynamecounts gaat over het digitaliseren van de namen van slachtoffers en overlevenden van het nationaal-socialisme. Door mee te doen, ben je actief bezig met het verleden - en kom je vandaag op voor respect, diversiteit en democratie.

De documenten in het Arolsen Archief bevatten informatie over het lot van 17,5 miljoen mensen. Ze zijn al gescand. Maar om ze zichtbaar te maken in het online archief en mensen over de hele wereld in staat te stellen ze daar te vinden, moet de informatie die ze bevatten in een database worden ingevoerd – en daar heeft me hulp bij nodig!

Tot nu toe hebben meer dan 60.000 vrijwilligers zich bij het project betrokken. Samen hebben die al meer dan 6 miljoen documenten verwerkt. Je hebt een scherm nodig dat minstens zo groot is als een tablet. Helaas is het niet mogelijk om een mobiele telefoon te gebruiken. Doe alsjeblieft mee - het is heel eenvoudig. Het duurt slechts 5 minuten om één document in te vullen – en nog een steen toe te voegen aan het digitale gedenkteken.

Lees hier meer, of maak een keuze en zie direct een document waarvan bepaalde informatie in een database moeten worden gezet.