HCC!genealogie steunt Coret.

Bob Coret probeert de index op persoonskaarten beschikbaar te krijgen voor hergebruik. Volgens hem van belang voor onderzoekers én archiefinstellingen.
Zijn oorspronkelijke verzoek werd afgewezen door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Coret tekende daartegen bezwaar aan.
De volgende stap is een hoorzitting. De communicatie met het ministerie (4 stuks) is terug te vinden op de pagina Hergebruikverzoek index op persoonskaarten.
Daaruit blijkt dat beide partijen het over verschillende zaken hebben. Bob Coret heeft het over een 'index' en het ministerie stelt dat de 'persoonskaarten' onder de privacy wet vallen.

Kortom er volgt nu een hoorzitting, waarvoor hij nog niet is uitgenodigd.

Hij legde dit ook neer bij het Kennisnetwerk Informatie en Archief, kortweg KIA dé ontmoetingsplaats voor vakgenoten in de wereld van informatie en archief.

Aan deze groep stelde hij de volgende twee vragen:

  1. Hoe kijkt de archiefwet/het archiefveld aan tegen een archiefbescheiden en een index op dit archiefbescheiden? Is dat een en hetzelfde of zijn het twee aparte zaken?
  2. Zijn er archiefinstellingen die mee willen naar deze hoorzitting om te spreken over het belang van hergebruik van deze index (=lijst van overledenen) voor archiefinstellingen.

Reacties zijn welkom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.